Συνάδελφοι , μόλις μου απέρριψαν αίτημα για ανάκληση πεα.
Το αίτημα μου έγινε γιατί , εκ παραδρομής , ενώ στα γενικά στοιχεία είχα αναγράψει το ορθό εμβαδό (51,92τ.μ.),
στο εμβαδό της θερμικής ζώνης είχα αναγράψει 51,69τ.μ.) ,
δηλαδή διαφορά 51,92-51,69 = 0,23 τ.μ. , η΄0,23/51,92 =0,44%
Πράγματι η διαφορά είναι ελάχιστη, και ουσιαστικά δεν επηρεάζει τα αποτελέσματα, αλλά επειδή είναι για εξοικονομώ και επειδή δεν ξέρω να υπάρχει θεσμοθετημένη ανεκτή απόκλιση,για αυτό το λόγο υπέβαλα το αίτημα.
Εσείς γνωρίζετε κάτι σχετικό με θεσμοθετημένη ανεκτή απόκλιση?
Το θέμα έχει και προέκταση στην ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου και τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων.
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ , κυρίως στα παλιά κτίσματα, γινόταν λάθος εμβαδομετρήσεις (είναι σύνηθες να περιλαμβάνουν στο εμβαδό του διαμερίσματος και τον όμορο μικρό φωταγωγό επιφάνειας περίπου 1,50τ.μ.).
Για παράδειγμα , αυτή την εποχή τακτοποιώ ένα διαμέρισμα του 1969 , με τέτοια περίπτωση, όπου στο συμβόλαιο αναφέρει επιφάνεια 75τ.μ. ενώ σχεδιάζοντας το στο autocad, (είμαι αναγκασμένος να το σχεδιάσω γιατί έχει διαφορετική εσωτερική διαρρύθμιση και θα πρέπει να υποβάλλω αληθής αποτύπωση στην ταυτότητα του κτιρίου) , εμβαδομετρώντας, προκύπτει ότι το εμβαδό είναι 73,90τ.μ. , 75-73,90= 1,10τ.μ. , 1,10/73,90 = 1,49%.