Κανόνες λειτουργίας του forum του Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών:

Καλώς ήλθατε στον δικτυακό τόπο του Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών (psypenep.gr). Η επίσκεψη και χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου αποτελεί ανεπιφύλακτη αποδοχή των κάτωθι όρων (οι οποίοι ισχύουν από την πρώτη επίσκεψή σας σε αυτό το φόρουμ):

1) Η χρήση του φόρουμ του Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών υπόκειται στους Ελληνικούς και Διεθνείς νόμους, στους εθιμικούς κανόνες, καθώς επίσης και στα χρηστά ήθη.

Όλες οι πληροφορίες που περιέχονται στο φόρουμ του Συλλόγου, διατίθενται στους χρήστες του για αυστηρά προσωπική χρήση και μόνον για πληροφοριακούς και σε καμία περίπτωση για εμπορικούς σκοπούς και δεν δύνανται να αλλάζουν ή να αφαιρούνται χωρίς καμία προειδοποίηση.

2) Προτού ζητήσετε / ρωτήσετε κάτι χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση (ίσως αυτό που ζητάτε, να υπάρχει σε κάποιο παλιότερο topic / μήνυμα).

Ζητήστε με σαφή τρόπο, χωρίς να απαιτείτε, αυτό που θέλετε, έχοντας υπόψη ότι και οι υπόλοιποι χρήστες τουφόρουμ δεν είναι υποχρεωμένοι να σας απαντήσουν, καθώς μπορεί να μην υπάρχει απάντηση στο ερώτημά σας ή, απλά, οι αναγνώστες της ερώτησής σας να μην τη γνωρίζουν.

3) Τα μηνύματα των μελών μπορεί να εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των μελών, αλλά παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στην όσο το δυνατόν πληρέστερη τεκμηρίωση των απόψεών τους.

4) Απαγορεύονται ρητά τα υβριστικά, χλευαστικά, προσβλητικά, επιθετικά μηνύματα προς άλλα άτομα (φυσικής ή νομικής μορφής, μέλη ή μη του Συλλόγου).

Οι όποιες προσωπικές αντιπαραθέσεις θα πρέπει να γίνονται σε κόσμιο επίπεδο και σε ήπιο τόνο, ώστε να μην προσβάλλεται ο συνομιλητής. Παράλληλα απαγορεύεται η υβριστική αντιπαράθεση, ακόμα και αν ένα μέλος δεχθεί προσβολές. Το ίδιο ισχύει και για τα προσωπικά μηνύματα και τα μέλη που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να ενημερώνουν τους συντονιστές. Επίσης απαγορεύονται οι ρατσιστικές αναρτήσεις όπως υβριστικά ή υποτιμητικά κείμενα προς εθνικές, φυλετικές, κοινωνικές και θρησκευτικές ομάδες.

5) Απαγορεύονται τα κακόβουλα μηνύματα σε οποιοδήποτε σημείο του φόρουμ.

Κακόβουλα μηνύματα θεωρούνται εκείνα που είναι άσχετα με το συγκεκριμένο forum ή τα θέματα που αναρτήθηκαν, οι απόπειρες ενσυνείδητου trolling, τα μηνύματα πορνογραφικού χαρακτήρα αλλά και τα μηνύματα που σχετίζονται με μεθόδους εύκολου “κέρδους”.
Επίσης ως τέτοια μηνύματα, μπορούν να θεωρηθούν και όσα δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στη συζήτηση του εκάστοτε θέματος, είτε χωρίς κανένα προφανή λόγο είτε για να διατηρηθεί «στην επιφάνεια» παλιότερο θέμα του (bumping). Επιπλέον, οι άσχετοι, γενικόλογοι ή παραπλανητικοί τίτλοι θέματος θα πρέπει να αποφεύγονται.
Τέλος απαγορεύεται η επανάληψη/ αντιγραφή ενός θέματος ή μηνύματος είτε από τον ίδιο χρήστη είτε από άλλους χρήστες καθώς επίσης και η περαιτέρω ανάλυση με δημιουργία καινούργιου θέματος, κάποιου θέματος το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

6) Απαγορεύονται οι διαφημίσεις.

Αν δεν είμαστε σίγουροι για το αν κάτι αποτελεί διαφήμιση ή όχι, ρωτούμε τους αρμόδιους συντονιστές μέσω αναφοράς.

7) Προσέχουμε να μην παραβιάζουμε την νομοθεσία.

Τηρούμε τη νομοθεσία για να αποφύγουμε νομικές περιπέτειες.
Δεν ζητάμε παράνομο λογισμικό κ.λπ. που είναι προς πώληση από εταιρείες και δεν διατίθενται δωρεάν.
Σε περίπτωση που η δημοσίευσή μας προέρχεται από κάποιο άλλο διαδικτυακό τόπο ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή, καλό θα είναι να γίνεται αναφορά στην πηγή για να είναι σύμφωνη με τον Ν.2121/93 περί Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Δεν κάνουμε δημοσιεύσεις στοιχείων φυσικών ή νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που μπορεί να θίγουν τα συμφέροντά τους ή να δημοσιοποιούν προσωπικά δεδομένα, άνευ της έγγραφης συναίνεσής τους.

8) Επιδιώκουμε να είναι ευανάγνωστα τα κείμενα.

• Το κείμενο των δημοσιεύσεων μας πρέπει να είναι ορθογραφημένο και με τόνους.
Δεν γράφουμε με κεφαλαία για να είναι το κείμενο μας ευανάγνωστο. Τα κεφαλαία σε γραπτό λόγο στο διαδίκτυο σημαίνουν ότι φωνάζουμε.
Τα greeklish απαγορεύονται ενώ οι αναρτήσεις πρέπει υποχρεωτικά να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα, εξαιρουμένων μεμονωμένων ξενόγλωσσων τεχνικών όρων.
Δεν κάνουμε κατάχρηση των σημείων στίξης.
Δε κάνουμε κατάχρηση της μορφοποίησης κειμένου με χρωματισμό. Χρησιμοποιούμε χρώματα στα γραπτά μας διαφορετικά του μαύρου και του μπλε, ώστε να είναι εύκολη η ανάγνωση.
Δεν κάνουμε κατάχρηση της έντονης (bold), πλάγιας (italics) και υπογραμμισμένης (underlined) γραφής γιατί τότε το κείμενό μας γίνεται κουραστικό και ίσως επιθετικό.

 9) Ο χρήστης έχει δυνατότητα εντός 24 ωρών να διορθώσει τυχόν ορθογραφικά λάθη στην ερώτησή του.

Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος η δυνατότητα επεξεργασίας απενεργοποιείται. Παρακαλούνται οι χρήστες να κάνουν περιορισμένες αλλαγές στο περιεχόμενο χωρίς να τροποποιείται το νόημα της ερώτησης.